I mål!

Har jobbat hela dagen nästan non-stop. Bokstavligen. Knappt hunnit äta, knappt hunnit lyfta gumpen från stolen. Har bara skrivit och suddat, skrivit och suddat. Slutligen blev novellen klar, med massor av hjälp från barndomsminnen, Johnny Cash och en liten skramlig figur som jag hittat i min hjärnas skrymslen och som jag skrivit om förut och hunnit bli djupt fäst vid.

Den allra sista knuffen och hjälpen kom från käraste, snällaste M som utan minsta dividerande norpade den utskrivna bunten och läste igenom och rättade till i stället för att ägna sig åt andra halvlek. Det var så makalöst tacksamt att jag snudd på svimmade. Efter inskrivna rättelser är den härmed alltså inskickad, novellen, med dryga timmen till godo.

“Men”, säger förnumstigt folk som varit med i svängarna och vet hur det är. “Ska man verkligen tro att en text klarar sig utan vila, att den i motsats till ost och vin och mögel inte behöver ligga till sig lite innan den är redo för finsmakarna?”

“Sch”, säger jag då. “Sånt där pratar vi inte om just nu. I detta ljuva ögonblick pratar vi bara om belåtna suckar över uträttat värv, och allt som följer nu är idel belöningar i form av hårtvätt, te och kvällsmacka samt en stor dos hjärtevärmande kattfilosofi.”

Advertisements

Fritt fram att vara kreativ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s