En väskas innehåll

Vad kan man ha en väska till? Fråga Emmett och svaret blir: att lägga en påse varmt vatten i.

Inte så konstigt som det låter. Han behövde påsen med varmt vatten för att kunna köra bil.

Fortfarande inte så konstigt som det låter. Det var 11 minus under natten, och igår när vi skulle åka iväg med bilen tog det oss cirka 50 minuter, inklusive springturer fram och tillbaka till hemmet och affären för att fixa låsolja och tändare, bara att komma in i bileländet. Centrallås med manuell nyckel i fuktiga flertaliga minusgrader kan få vem som helst att börja gråta. Tårflödet gäller dock inte oss för vi är nog tuffare än somliga tror.

Vis av gårdagens erfarenhet hade Emmett kollat på nätet och hittat en kvinna som mindes sina eländesdagar innan hennes bil fått centrallås. Hon tipsade alla icke lika lyckligt lottade om hur en påse varmt vatten kan användas för att värma upp bildörrens lås. Vi valde att tro henne, och sålunda rustade till tänderna marscherade vi iväg till den fjärran parkerade bilen. Vårt varmvatten skvalpade i kölvattnet men det fick aldrig chans att visa vad det kunde.

För trots att det rejält var mycket kallare idag än igår var biljäveln, till skillnad från igår, helt befriad från frost, och bildörren svängde upp lika graciöst som en nyårsdagsfirande wienervalsare. Inget evighetsskrapande av rutorna (mest på insidan [infoga svordomar], och inget nervöst gulp över huruvida det skulle gå att lägga in ettans växel eller inte.

Den lilla (rätt så stora) bilen stod där och såg väldig oskyldig ut och lät sig sen köras iväg utan minsta problem. Som Emmett sa: den är vår kompis – aldrig att jag skulle säga nåt annat! – och vi tycker väldigt mycket om den.

Advertisements