Sahlgrenskt skämt?

En god vän till mig, som år 2011 vänligt nog fick diagnosen MS av en läkare på Sahlgrenska, berättade idag att det gått två månader sedan vännen skickat en bekymrad fråga via “Mina vårdkontakter” till mottagningen angående nya symtom, och att det har gått lika många månader utan att frågan blivit besvarad. Vad hände med “Du får svar inom 5 arbetsdagar”? Den läkare (den sjätte i raden) som frågan envist sorteras till jobbar egentligen inte på Sahlgrenska. Och när han gör det så tycks han vara på semester.

Hur som helst, medan min vän som bäst förundrade sig över vad det är som egentligen pågår – eller inte pågår – på Sahlgrenska så damp det just denna dag ner ett brev från samma sjukhus med ett erbjudande om att gå en kurs.

I hur man har MS.

WTF?

För det första: Det har gått sju år sedan diagnosen ställdes.

För det andra: Efter att i två månaders tid ha nonchalerat en direkt fråga som för specialutbildat folk inte borde vara alltför komplicerad att besvara lägger mottagningen både pengar och klämmigt krut på att skicka ut ett erbjudande om att gå en kurs.

Inte i hur man segelflyger, odlar barrträd eller ens hur man gör för att komma i kontakt med personalen på mottagningen. Nej, en kurs i hur man har MS.

Jag har full förståelse för min goda väns kommentar: “Jag vill fanimej slå dem.”